Påmelding til guidede turer og kurs for Strynefestivalen 2019 åpner samtidig med det ordinære billettsalget, 20. februar klokken 10.00.

Hos Oslo Sportslager får du både kjøpt og lånt klatreutstyr under festivalen. Har du noen spørsmål rundt utstyret? Bare spør de kompetente folka til sportslageret som er tilstede på Folven Camping under hele festivalen. 

LES OGSÅ: VIL DU BLI EN BEDRE KLATRER?

FRA INNEKLATRING TIL UTEKLATRING 
Passer godt for klatreentusiasten som har buldret og klatret inne på topptau, og som ønsker å komme seg ut på klatrefelt for å teste bolta klatreruter. Instruktøren tar for seg risiko og metoder knyttet til sportsklatring ute – som skiller seg fra inneklatring. Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær.

Pris: 500kr

KLATREKURS – NATURLIG SIKRING
Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette klatrekurset. Denne økta er ment for de som ønsker å lære om bruk av naturlige sikringer, forskjellige typer standplasser og hvordan en lager rappellfester. Taulagsrutiner blir gjenomgått. Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær.

Pris: 500kr

NYBEGYNNERKURS
Vi tar for oss hva klatring er og hvilke ulike typer klatring som finnes. Du får prøve lett klippeklatring på topptau, etter først å ha lært det elementære, som knuter, sikringsteknikk og klatreteknikk.
Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær.

Pris: 500kr

Se film fra klatrekursene under Strynefestivalen 2015 her:

Har du eget klatreutstyr og ønsker å sjekke ut klatringa Stryn kan tilby på egen hånd? Her finner du de ulike klatrefeltene: 

Folven
Folven byr på sva og vertikal klatring på kompakt gneis. De fleste rutene er lette og moderate ruter og klatrefeltet gir flott utsikt med Folven Camping i bakgrunnen. Feltet ligger en kilometer fra festivalcampen. 

Beachen
Klatrefeltet Beachen er blitt et kjent klatrefelt i inn- og utland. Bratt klatring på gode grep er feltet mest kjent for. Men det ikke alle vet er at det er fine sva og vertikale ruter som alltid er tørre under de store overhengene. Neste hele klatrefeltet på 50 ruter er regnsikkert. Utsikten fra klatrefeltet er rammet inn med Jostedalsbreen og Nordfjorden. Beachen ligger 30 minutters kjøring fra Folven.

Briksdalen
Buldrefeltet ligger på Melkevoll Bretun og har 80 problemer. Det er kanskje det vakreste buldrefeltet i Norge, med utsikt til to brearmer, en flott foss og mektig vestlandsnatur. Steinene ligger lett tilgjengelige med gode landinger. Problemene er gradert fr grad 3+ til 8A. Melkevoll Bretun ligger 60 minutters kjøring fra Folven.