Meld deg på stisykkeltur krevende Middagsfjellet på fredag!

Dette er første gang turen har blitt sykla av andre enn guiden. Turen startar i markene, der Bø-brødrene trente seg opp til de idrettsstjernene de er i dag.

Turen er væravhengig og vil bli gjennomført kun dersom det er tørt og fint i været.

Det er bratt stigning fra gården Maurset opp mot en seter. Her tar vi en pust i bakken og nyter utsikta. Turen fortsetter opp mot Gulekoppen før man skjærer nordvest mot småskåra. Her tar vi en vending og følger kammen mot Middagsfjellet eller Øyenibba som det også kalles.

Lite bra sykling enda, men det kommer. Herifra er det sykling i naturlig terreng på lite markert sti, ned en del høydemeter før det stiger mot toppen. Her kan man nyte utsikta mot Hornindal samtidig og etter hvert dukker det opp noen svaparti som man fort tenker at her kommer det til å gå unna nedover.

Når man nærmer seg toppen åpner det seg etter hvert som ryggen blir smalere og du ser etter hvert enden på Hornindalsvatnet, 514m dypt. På toppen er det mulighet for å ta seg et bad for den som er varm og svett.

Så starter den artige biten av turen; delvis samme vei ned igjen. Her får man fin flyt og kan gunne på. Turen fortsetter i ulendt terreng for å prøve å finne fram igjen til Sætra. Når vi endelig kommer oss dit er det en artig avslutning helt tilbake til gården på en delvis naturlig skogsvei der man kan legge inn masse kul hopping og skrensing for de som føler for det.

Vel tilbake til gården så blir der en mini afterbike, med smaking av lokalt øl og litt spekemat. 

Pris: 449,- 
Maks antall deltakere:
Når: fredag 10.00-15.00

PS: Skeikampen Ski and Bike stiller med utleiesykler under Strynefestivalen!

Har du spørsmål knyttet til de guidede turene? Kontakt sykkelguide Håvard Maurset på hmaurse@gmail.com

Har du tenkt deg på tur på egen hånd, sjekk ut denne fine oversikten: Stisykling Stryn

Se film fra stiturene under Strynefestivalen 2015: