Meld deg på Midtstolhyrna fredag.

Meld deg på Midtstolhyrna lørdag.

Midtstolhyrna er det høyeste punktet på fjellryggen som skiller Skjerdingsdalen fra Glomsdalen. Den 1771 meter høye toppen er et meget spektakulært utsiktspunkt!

Turen starter på 600 meter og går i en østvendt dalformasjon. Den er derfor et snøsikkert alternativ, som byr på flott skikjøring. 

Fallhøyde: 1100 meter 

Tid: ca 5 timer

Utstyr som kreves: sekk, spade, søkestang, sender/mottaker, mat og drikke.

Maks antall deltakere: 6

Fredag og lørdag: 09.00-16.00 

Pris: 900,-

Mer detaljert beskrivelse:

Parker bilen på vinterbrøytet parkeringsplass ved Skjerdingsdalssetra. Derfra traverserer du et stykke innover Skjerdingsdalen. Passer elven på bro ved munningen av dalen som leder mot toppen av Midtstolhyrna. Dølg dalen hele veien.

Jevn stigning hele veien opp til markert flate nedenfor breen. Derfra er det bare å følge snøfeltet oppover. Det ser bratt ut, men løser seg greit ved skulderen under toppen.

Fortsett herfra siste kneika til topps. Vær oppmerksom på at det kan være enkelte sprekker på breen og stygge breglepper. Enkelte steder kan være utsatt for skred, så det er ikke tilrådelig å gå her i dårlig sikt. 

Den vanligste nedkjøringen følger samme rute som oppstigningen. Ønsker du en rundtur, er det også mulig å kjøre ned i Glomsdalen fra passet mellom Midtstolhyrna og Stolhyrna.

Superspreke, lokale entusiaster tar gjerne Reindalshyrna (1677moh) i samme slengen. Den samlede stigningen blir da godt over 2000 meter, og det hele blir et godt alternativ om du har kreftene som trengs.