På 90 og 00-tallet var Folven Camping og Stryn Sommerski overfylt av skibomser fra hele verden. Den herlige atmosfæren på fjellet, sommerslusjen og livet på Folven fikk kultstatus blant frikjøringsmiljøet i Norden. Folven Camping og Stryn Sommerski var stedet man måtte besøke på sommeren. På slutten av 00-tallet fulgte noen tøffe år for sommerskisenteret. Flere eierskifter, dårlige snøforhold og en breheis som måtte stenges førte til at atmosfæren Folven og sommerskisenteret var kjent for døde sakte, men sikkert.

I 2014 ble Strynefestivalen arrangert for første gang for å gjøre noe med den negative trenden. Målet var å gjenskape den gode, gamle Strynestemningen, men nå var det ikke bare ski- og snowboarderne som skulle få ta del i moroa. Strynefestivalen skulle samle brettkjøreren, syklisten, klatreren, padleren, skateren, surferen og turfolket. Målet var å vise fram de uendelige mulighetene man har i Hjelledalen og Stryn. Første år deltok over 350 deltagere, og det var ingen tvil om at festivalen var kommet for å bli.

Fire år etter festivalens første år, er det klart for den femte utgaven av Strynefestivalen. 500 festivalpass er revet vekk, og alt ligger til rette for ei helg full av aktiviteter og opplevelser. I løpet av festivalen første fire år har stemningen og atmosfæren på Folven blitt festivalens varemerke. Det er ingenting som slår en sen sommerkveld på Folven.

Programmet er stappfullt av aktiviteter. Du kan blant annet ta våttkortet gjennom introkurset i havkajakk, ta steget fra inneklatring til uteklatring, bli med på bordbuldrekonkurransen, eller delta på den tradisjonelle frikjøringskonkurransen Fri Flyt Freeline Jam. I tillegg spiller årets Urørt-vinner Jon Olav på terrasseplattingen til Folven fredag kveld, og lørdag kveld skal rapperen Pasha skal sørge for at Folven topper storhetstiden sin fra 90 og 00-tallet.

Strynefestivalen arrangeres 7.  – 10. juni.