Påmelding til guidede turer og kurs starter samtidig som vi åpner salget av festivalpass: 14. februar klokken 10.00.

Se fullstendig program her.

Ønsker du å utforske området på egen hånd fremfor å delta på organiserte kurs og turer? Les mer om aktivitetene du kan gjøre her.

TOPPTURER PÅ SKI/BRETT
I likhet med tidligere år, så samarbeider vi med Uteguiden når det kommer til toppturer på ski. Det blir fire toppturer hver dag. Guidet topptur koster 500kr per person. Du trenger sekk, spade og søker for å delta. Også trenger du selvfølgelig ski med gåbinding eller splitboard. 

- Blåtind
Blåtind er grensefjell mellom Møre & Romdal og Sogn & Fjordane, og har enkel tilkomst fra Djupvasshytta ved Geiranger. En kan gå en direkte rute mot toppen eller eventuelt via ryggen fra øst og krysse breen. 

- Midtstolshyrna
. Den 1771 meter høye toppen er et meget spektakulært utsiktspunkt! Turen starter på 600 meter og går i en østvendt dalformasjon. 

- Sætreskarsfjellet
Sætreskarsfjellet er en klassiker tidlig på sesongen i Stryn. Vi kjører opp mot Strynefjellet og parkerer mellom tunnelene ved Græsdalen. Vi starter på 870 moh og toppen er 1604 moh. Jevn og relativt bratt stiging til topps. Muligheter for å ta flere turer hvis en har lyst til det. 

- Skåla
En av de lengste sammenhengende unnabakkene i landet. Skåla troner høyt over Loen og er en av de mer prominente toppene i området. Den ligger i enden av en rygg som er forbundet med Jostedalsbreen og er et svært populært utferdsmål om sommeren. Vinterstid og på vårparten byr fjellet på nydelig skikjøring med perfekt helning og stor boltreplass. Se film fra Skåla her!

FRI FLYT FREELINE JAM
Norges råeste frikjøringskonkurranse går av stabelen lørdag 9. juni under Strynefestivalen! 

KLATREKURS
Det er flere klatreområdet i Stryn. Vi har kurs for deg som er helt fersk, eller om du har klatret en del tidligere. Klatrekurs koster 500kr per person. 
- Fra inneklatring til uteklatring
Passer godt for klatreentusiasten som har buldret og klatret inne på topptau, og som ønsker å komme seg ut på klatrefelt for å teste bolta klatreruter. Instruktøren tar for seg risiko og metoder knyttet til sportsklatring ute – som skiller seg fra inneklatring. Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær. Vi kjører dette kurset både fredag og lørdag.

- Naturlig sikring
Man trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette klatrekurset. Denne økta er ment for de som ønsker å lære om bruk av naturlige sikringer, forskjellige typer standplasser og hvordan en lager rappellfester. Taulagsrutiner blir gjenomgått. Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær. Vi kjører dette kurset både fredag og lørdag.

- Nybegynnerkurs
Vi tar for oss hva klatring er og hvilke ulike typer klatring som finnes. Du får prøve lett klippeklatring på topptau, etter først å ha lært det elementære, som knuter, sikringsteknikk og klatreteknikk.
Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær. Vi kjører dette kurset to ganger om dagen, fredag og lørdag.

GUIDEDE STISYKKELTURER
Stiene i Stryn og rundt Folven har blitt betraktelig oppgradert de siste årene. Her finner man stier for både helt ferske stisyklister, til de som ønsker litt større utfordringer. Vi har fire guidede stisykkelturer fredag og lørdag. Akkurat hvilke stier vi sykler bestemmes nærmere festivalen, og vi vet hvordan forholdene er. Guidet stisykkeltur koster 250kr per person. 

- Enkel stisykkeltur
Dette er en stisykkeltur for de som har syklet litt tidligere og har lyst til å bli med på en stisykkeltur. Man bør kunne håndtere sykkelen i lett terreng. Dette blir en fin tur med fokus på den fine naturen Stryn har å by på. Denne turen tar ca en halv dag og det kan være lurt å ha med seg vann og en matbit. Vi spiser lunsj i løpet av turen.

- Medium krevende stisykkeltur
Tur for de litt mer erfarne syklistene som har hatt noen timer på setet og er vandt til litt grovere terreng med ulike crux og små steiner. Dette er en litt lengre tur enn den enkle. Dette er en tur som tar hele dagen, så man må ha med seg vann og mat. 

- Krevende stisykkeltur
Hvis du er komfortabel med smale stier og å ha luft under dekkene, er dette turen for deg. Vi kommer til å sykle utfordrende partier både opp- og nedover, så du må tåle fart og svette. Dette er en tur som vil ta en halv til en hel dag, avhengig av hvilke stier som vil bli syklet. Vann og mat må tas med. 

- Guidet stisykkeltyr for jenter
Vi samler alle jentene som har lyst til å sykle og samtidig bli bedre kjent. 

HAVKAJAKK
Vi arrangerer som tidligere år et introkurs i havkajakk, som også gir deg våttkort. Våttkort er NPF (Norges Padleforbund) sin utdanningsstige. Mange klubber og kommersielle aktører som leier ut kajakker stiller som krav at du har våttkort for å kunne leie kajakk. Kurset tar for seg sikkerhet, padleteknikk og demonstrasjon av redning. Kurset koster 300kr per person. Ønsker du våttkort med oblat for gjennomført introduksjonskurs, så kommer dette i tillegg, og koster 100kr. Denne avgiften går til NPF. Vi arrangerer to kurs hver dag fredag og lørdag.

SUP
Sammen  med 4 elements arrangerer vi tre ulike SUP-kurs under Strynefestivalen.

- Introkurs
4 Elements kommer til Strynefestivalen og holder introduksjonskurs hvor du lærer grunnleggende padleteknikk, svinkgteknikk og litt om sikkerhet under varierende forhold. Kurset gir god padleteknikk og er en effektiv treningsøkt for hele kroppen - spesielt mage og rygg. 

- SUPsafari på Oppstrynsvatnet
Har du vært med på introkurset tidligere? Da er SUPsafari på Oppstrynsvatnet et fint steg videre.
- SUPyoga
Yoga er kjent for de fleste, men på et padlebrett vil bevegelsene i vannet gi deg en ekstra utfordring for balansen. Her må du virkelig aktivere det du har av kjernemuskulatur! Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. På kurset lærer du litt om padling, om utstyret vi bruker og om trygghet på vannet. Vi gjør en enkel yoga-serie og avslutter med total avspenning med den behagelige lyden av vannet som klukker rundt brettet.

ELVEBÅTRACE
Bli med på Strynefestivalens morsomste konkurranse! Vi stiller med gummibåter fra Brio, men du kan også stille med egen båt (må være kjøpt på lekebutikk!). Gratis deltagelse! Påmelding skjer til festivalkontoret under festivalen.

JENTESKATE
På fredagen blir det gratis drop-in kurs for jenter! Har du ikke brett selv? Vi har en del skateboard du får låne gratis!