Helt siden 2020 har vi vært gira på at dette bandet skal rocke scena på Folven. I 2022 skjer det!

Mandalai Lamas er et rockeband fra Halden som etter sin formasjon i 2018 raskt har blitt en kuriositet i den norske rockescenen med sin distinkte blanding av 60-talls psykedelia og punkrock-energi dynket i smakfulle riff som lukter svette og bensin.

Etter utgivelsen av debutalbumet Here Comes the Mandalai Lamas i 2019 ble bandet omtalt som “yppersteprester i garasjerock psykedeliaen” av musikkanmelder Ole Wilhelmsen noe som førte til en utsolgt releasekonsert på den legendariske rockeklubben Last Train i Oslo.

Til tross for pandemien har bandet stått på i studio, og i oktober 2020 slapp bandet sitt andre album Out of Time og de har allerede spilt inn sitt tredje album i Athletic Sound i Halden.

Mandalai Lamas har utvilsomt brakt 60-tallet tilbake til vår tid og med tamburiner, rørvreng og rå energi tar bandet deg med på en sonisk reise inn i den psykedeliske delen av universet. Dette er et liveband du virkelig ikke vil gå glipp av!

De ga ut sitt aller første album i høst. De er også straks ut med sitt andre album, og det blir nok noen ganske ferske singler på årets Strynefestival! 

Legenden om Mandalai Lamas 

Ifølge legenden ble Mandalai Lamas i 1967 bortført av aliens da de var på vei ut av “The UFO Club” i London. I over femti år var det ingen som ante hvor de hadde blitt av før de plutselig i 2018 dukket opp i Oslo klare for å fortsette sin gitardrevne, psykedeliske romferd.

Om denne historien stemmer eller ikke kan diskuteres, men at Mandalai Lamas har tatt med seg 60-tallet inn i en moderne drakt er utvilsomt. Med tamburiner og rørvreng bringer de deg inn i et helt spesielt musikalsk univers som henter inspirasjon fra mange av rockehistoriens helter.

On stage: Fredag 10.juni 22.30