Skåla har en av de lengste sammenhengende unnabakkene i landet. Skåla troner høyt over Loen og er en av de mer prominente toppene i området. Den ligger i enden av en rygg som er forbundet med Jostedalsbreen og er et svært populært utferdsmål om sommeren. Det er ikke minst takket være den utbetjente og særegna turistforeningshytta på toppen, et tårn bygget i stein. De har også fått en til hytte ved siden av tårnet. Vinterstid og på vårparten byr fjellet på nydelig skikjøring med perfekt helning og stor bolteplass. 

Turen starter nesten i fjæresteinene, på parkeringsplassen ved Tjugen i Loen. Følg traktorvei som senere blir til oppover i Fossdalen. Kryss elven på rundt 650 høydemeter. Deretter venter 400 høydemeter med vedvarende brattheng opp til Skålavatnet. Fortsett sørøstover inn i botnen, og ta herfra opp til venstre mot den brede ryggen som leder til toppunktet. Turen til Skåla kan gåes hele vinteren uten stor fare ofrs kred, men det krever god sikt og god vurderingsevne.e La denne turen vente om det er nedbør eller tåke!

Den vanligste nedkjøringen følger omtrent samme rute som oppstigningen. Følg eventuelt toppeggen lenger ut og legg linjen i den sørøstvendte fjellsiden for en brattere nedkjøring. 

Fallhøyde: rundt 1800 meter. 

Tid: 6 timer 

Utstyr som kreves: sekk, spade, søkestang, sender/mottaker, mat og drikke.

Fredag og lørdag 10.00-17.00

Pris: 600,-