Oppmøte for klatrekursene er i campen. 

Hos Oslo Sportslager får du både kjøpt og lånt klatreutstyr under festivalen. Har du noen spørsmål rundt utstyret? Bare spør de kompetente folka til sportslageret som er tilstede på Folven Camping under hele festivalen. 

__________________________________________

NYHET! WORKSHOP - BLI EN BEDRE KLATRER!

Festivalens klatrenyhet. På denne økten kan du være med den lokale klatreren Einar Løken på en workshop om sportsklatring, trening og teknikk. Einar har en mastergrad innen klatrerettet trening, samtidig som han er utdannet tindevegleder. Han vil gjennom økten gi tilbakemeldinger og tips til hvordan du kan bli en bedre sportsklatrer. Denne økten passer best klatreentusiaster som allerede har eget utstyr og som kan klatre på led utendørs.

Les også: Vil du bli en bedre klatrer?

Pris: 500 kr

Tid: Fredag 10-13 og lørdag 10-13

_________________________________________

FRA INNEKLATRING TIL UTEKLATRING 
Passer godt for klatreentusiasten som har buldret og klatret inne på topptau, og som ønsker å komme seg ut på klatrefelt for å teste bolta klatreruter. Instruktøren tar for seg risiko og metoder knyttet til sportsklatring ute – som skiller seg fra inneklatring. Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv.  Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær.

Pris: 500kr

Tid: Fredag 15-18 og lørdag 15-18

________________________________________

NYBEGYNNERKURS MED MAMMUT OG OSLO SPORTSLAGER
Vi tar for oss hva klatring er og hvilke ulike typer klatring som finnes. Du får prøve lett klippeklatring på topptau, etter først å ha lært det elementære, som knuter, sikringsteknikk og klatreteknikk.
Vi sørger for utstyr hvis du ikke har selv. Du må ha med deg treningstøy og klær i tilfelle dårlig vær. Mammut og Oslo Sportslager er med på kurset, og du skal ikke utelukke at det vanker noen overraskelser til dere som deltar.

Pris: 600kr

Når: Fredag 10-16 og lørdag 10-16

Se film fra klatrekursene under Strynefestivalen 2015 her:

__________________________________________

NYHET! BULDRETUR TIL BRIKSDALEN MED MAMMUT OG OSLO SPORTSLAGER
Gjengen i Mammut og Oslo Sportslager tar dere med inn Oldendalen og Briksdalen, til Norges kanskje vakreste buldrefelt. Med buldreproblemer i stortsett alle vanskelighetsgrader er dette en fin tur for både nybegynnere og viderekomne. Mammut stiller med crashpads, så du trenger bare ta med klatresko og kalk, klær etter forholdene og niste. Påmelding på mail til henriette@oslosportslager.no eller på standen til Oslo Sportslager under festivalen.

Pris: Gratis!

Når: Lørdag 10 - ca.16

_________________________________________

Har du eget klatreutstyr og ønsker å sjekke ut klatringa Stryn kan tilby på egen hånd? Her finner du de ulike klatrefeltene: 

Folven
Folven byr på sva og vertikal klatring på kompakt gneis. De fleste rutene er lette og moderate ruter og klatrefeltet gir flott utsikt med Folven Camping i bakgrunnen. Feltet ligger en kilometer fra festivalcampen. 

Erdalen
Dette klatrefeltet er det nyeste tilskuddet til klatringen i Stryn. Feltet ligger selvsagt i Erdalen, en liten kjøretur fra Folven og har til nå 30 ulike ruter fra enkel gradering til vanskelig. Det hører med til historien at dette feltet ble utviklet etter synfaring under en tidligere Strynefestivalen.

Beachen
Klatrefeltet Beachen er blitt et kjent klatrefelt i inn- og utland. Bratt klatring på gode grep er feltet mest kjent for. Men det ikke alle vet er at det er fine sva og vertikale ruter som alltid er tørre under de store overhengene. Neste hele klatrefeltet på 50 ruter er regnsikkert. Utsikten fra klatrefeltet er rammet inn med Jostedalsbreen og Nordfjorden. Beachen ligger 30 minutters kjøring fra Folven.

Briksdalen
Buldrefeltet ligger på Melkevoll Bretun og har 80 problemer. Det er kanskje det vakreste buldrefeltet i Norge, med utsikt til to brearmer, en flott foss og mektig vestlandsnatur. Steinene ligger lett tilgjengelige med gode landinger. Problemene er gradert fr grad 3+ til 8A. Melkevoll Bretun ligger 60 minutters kjøring fra Folven.