Torsdag

12.00 ➡️
Du har avtalt med sjefen at du får stikke til lunsj på torsdagen, når festivalen starter. Perfekt! Bilen er allerede pakket og klar med alle leketøyene du har i boden. Next stop: Strynefestivalen! 

13.30 ➡️
Espa-bollene! Landets mest kjente bensinstasjon er en must-stop for de som tar turen fra Oslo. Har du glemt solbriller kan du kjøpe noen påskegule Espa-solbriller for kun 50 spenn! 

18.27 ➡️
Insta-time! Festivalens første insta-shot kommer allerede før ankomst Folven Camping! Når du kjører ut Ospeli-tunellen og Hjelledalen brer seg ut, må du bare få et bilde av det.

Hjelledalen egner seg godt på instagram. Foto: Emil Eriksson

19.15 ➡️
Hurra! Endelig fremme, festivalarmbånd er hentet ut og teltet er slått opp  Nå er det bare å knekke den første ølen i den nyinnkjøpte campingstolen fra Clas Ohlson.

22.00 ➡️
Du tenkte du skulle ta det veldig lugnt med et par pils første kvelden, du skal jo tross alt opp på klatrekurs i morgen tidlig. Enklere sagt enn gjort! Du har plutselig hylt nedpå 10 rolige bayers og har aldri hatt det bedre. Det er tross alt festival! 

23.55 ➡️
Du leste ikke programmet så nøye i forkant, men får høre at det skal vises en surfefilm ute på Folven Cafe ved midnatt  Det kan du ikke gå glipp av!

00.50 ➡️
Filmen var rå!  Kelly Slater og John John veit virkelig hvordan man ripper! Du kjenner 6 timer i bil og 10 øl innabords godt, nå er det bare å hoppe i påsan og glede seg til de kommende dagene! #hangloose #shaka

00.59 ➡️
Du rekker en rolig tinder-økt før du slukner. MATCH!! Han ser jo riktig så kjekk ut, og han klatrer, han må jo være med på festivalen?!

Fredag

08.30 ➡️
Opp å stå! Det er sol! ☀️ (og 50 grader inne i teltet..) Du kommer på at du har meldt deg på klatrekurset i naturlig sikring som starter klokka 10, bare å fyre opp stormkjøkkenet og få på litt eggs, beans & bacon! 

09.55 ➡️
Du finner ut at du har glemt alt klatreutstyret ditt, med unntak av karabinkroken som hang på sekken!  Frykt ei. De flinke folka i Oslo Sportslager utstyrer deg med det du trenger. Nå er du klar for klatrekurset i naturlig sikring(man trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset. Det er også nybegynnerkurs og kurs i fra inneklatring til uteklatring).

10.00 ➡️
Klatretid!!  

14.00 ➡️
Klatrekurset er over, og du er helt kjørt i underarmene  Du lærte masse om naturlige sikringer, forskjellige typer standplasser og hvordan en lager rappellfester. I tillegg møtte du typen du matchet med på tinder i går på kurset. Dette lover bra! 

15.00 ➡️
Du hadde i utgangspunktet ikke meldt deg på noe mer kurs eller opplegg i dag, men du blir gira når du ser mange forsvinne på guidede stisykkelturer og klatrekurs. Du ser gjengen som skal på turmat-kurs, og snikhører på informasjonen som blir gitt at de skal lære å lage quesedilla, pizza i sjusteinsovn og epledessert på bål!  Du blir superivrig og spør om det er noen ledige plasser. Dessverre fullt  Søren at jeg ikke meldte meg på dette når det var igjen plasser!

  • Se fullt program for festivalen her.

15.30 ➡️
Du synes det var litt kjipt at det ikke var plass på turmat-kurset. Det blir fort glemt når du blir invitert en camp-gjeng som griller pølser etter endt topptur på Blåtind  De forteller deg at det er drop-in-skatekurs for alle jenter fra klokken 16.00! Her er det ingen påmelding og du får låne brett, så her er det bare å møte opp!

17.00 ➡️
Shit! Nå er du godt sliten etter all skatingen  Du bestemmer deg for å bare henge på uteområdet til Folven og ta noen iskalde øl med alle de trivelige folka. 

18.30 ➡️
QUIZ-TIME! Du danner lag med bordet du sitter på, selv om dere har konkludert med at dere har mest kunnskap om musikk fra 90-tallet og Hotel Cæsar  Du får brått veldig høye forventninger når du ser at det er den samme quizmasteren som skapte så umåtelig god stemning på High Camp Sunnmøre og High Camp Turtagrø. Dette må bli bra!

Det lukter god stemning. Jon Håvard er som alltid quizmaster! Foto: Håvard Myklebust 

19.30 ➡️
Det kom lite spørsmål om 90-tallsmusikk og Cæsar. Men dere var veldig nærme på å vinne noen shoutout-konkurranser som ble premiert med godsaker fra baren! Nå er det tid for konkurranse i hengekøyeoppsetting med Oslo Sportslager på scenen hvor quizen var! Er det vår tur til å vinne nå??

20.00 ➡️
Hvem hadde trodd at du var så rå på å sette opp hengekøye? Dere grusa nummer to med over 6 sekunder! Med én banan-hengekøye rikere går dere fornøyde tilbake til campen 

23.00 ➡️
Det er jo konsert i dag også!!  Du har ikke hørt så mye om bandet, I am K, men dere hørte litt på det i campen før konserten. Det minner jo litt om det litt mer kjente Highasakite, gjør det ikke? Tenk om I am K blir så store som de om noen år, og du var der når de spilte på terrasseplattingen til Folven under Strynefestivalen  DET hadde vært fett det❗️

00.30 ➡️
Shit Du er sliten etter konserten, det var jo så bra! Men DJen (Vi slipper snart hvem som spiller! Journ. anm.). som spiller etterpå er jo råflink og det er sykt god stemning! Er det lørdag?? Nei, det er jo bare fredag!

02.00 ➡️
God natt! 

Lørdag

09.00 ➡️
Du kjenner på kroppen at gårsdagen ble sen, og er egentlig litt fornøyd med at du ikke har noe spikret opplegg før du skal på SUP-kurs klokken 15.00   

10.30 ➡️
Du får tilbud om å sitte på med en gjeng opp til sommerskisenteret  Ja, hvorfor ikke? Du rekker jo fint et par timer der før SUP-kurset starter. Let's go! 

14.15 ➡️
Du er nede igjen på campen etter litt tid oppe på fjellet. Fysøren så digg stemning i skisenteret med Freeline Jam, laps, sol og stek! ☀️ Du kaster i deg en banan og en sjokolade, slik at du har litt energi til SUPing ved Hjelle! 

SUP på Oppstrynsvatnet er ikke noe annet enn magisk. Bli med! Foto: Bård Basberg

18.15 ➡️
DUSJ <3 Husk 10-kroning, så du får varmtvann i dusjen!

21.30 ➡️
Etter et par timer i campingstolen er det på tide å trekke til caféen for premieutdeling, konsert med Comet Kid og fest! 

Husk å få med deg premieutdelingen som er rett før konserten med Comet Kid (Konserten starter 22.00) Foto: Bård Basberg

01.30 ➡️
Nå skjønner du at gårsdagen var fredag. I dag er det jo enda mer liv og stemning!

02.10 ➡️
DJn sier det blir siste låt for kvelden. Det kan da ikke være ferdig allerede nå?!

02.15 ➡️
Kjipt men sant, det var faktisk siste låt... Men hei! Det skjer noe oppe ved den store hytta øverst på campingen!!

02.30 ➡️
Haha!! Det her er gøy. Kombinert nachspiel og aktivitetspark! Den slip 'n sliden er det råeeste!!

Nachspielet på Strynefestivalen har etablert seg som et av høydepunktene! Foto: Bård Basberg

07.00 ➡️
WHAT?! Er klokka blitt så mye? Ja... Sola er jo oppe, så det er kanskje ikke så rart. Shit, da er det kanskje på tide å finne senga. God natt!

Søndag

12.00 ➡️
"Opp og hopp!" roper noen inn til deg i teltet. Jeezuz. Enklere sagt enn gjort... Du får karret deg opp, og det blir konkludert rundt primusen at det var en bra fest i går, veldig bra! Men skal dere reise hjem allerede nå? Neida. Det er en veldig fin og kort tur med start på Hjelle! Den er bare 6km og går opp til Segestad Gård og har fantastisk utsikt! (Se turbeskrivelse her).

16.00 ➡️
Dere er tilbake fra tur opp til Segestad (for en utsikt!!), og det er på tide å sette kursen hjem.. Men for ei helg! Bare å glede seg til 2018!