Kjøp festivalpass og meld deg på kurs og guidede turer her. 

Har du spørsmål knyttet til introkurs i havkajakk? Kontakt kajakkinstruktør Jonas Løøv på jonas.loeoev@gmail.com

INTROKURS I HAVKAJAKK

Om du aldri har prøvd havkajakk før, eller du er en erfaren padler så vil kajakkpadling på Stryn garantert falle i smak. I år arrangerer vi et kurs som er ment for å lære deg det aller mest grunnleggende om å padle havkajakk. Kurset tar for seg sikkerhet, padleteknikk og demonstrasjon av redning. 

Utstyr og mat
Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på at det kan blåse kaldt ned fra fjellet og at vannet er iskaldt.

Ta med:

  1. Litt lett mat å putte i munnen når det blir anledning og vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet).
  2. 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utenpå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, eller mulighet til å få låne det, er det enda bedre).
  3. Ta med deg klesskift slik at du holder deg varm under hele kurset om du velter tidlig og må skifte.
  4. Ta også gjerne med lue, votter, solbriller, håndkle og badetøy, avhengig av luft- og vanntemperatur.
  5. Vi anbefaler å pakke alt av utstyr du eventuelt vil ha med i kajakken i vanntette pakksekker. Doble søppelposer kan gå an, men regn da med at noe av utstyret blir vått.

Pris: 300kr

Når: 10.00-13.00 og 15.00-18.00 (fredag og lørdag)

Påmelding kurs: 

Fredag (10.00-13.00) Introkurs Havkajakk

Fredag (15.00-18.00) Introkurs Havkajakk

Lørdag (10.00-13.00) Introkurs Havkajakk

Lørdag (15.00-18:00) Introkurs Havkajakk

Se film fra havkajakkurset under Strynefestivalen 2015 her:

____________

ELVEPADLING

Norges råeste padlebutikk, Strie Strømmer stiller med demobåter for deg som vil låne båt og prøve en av de fantastiske padleelvene i området på egen hånd. I tillegg får de som ikke har prøvd elvepadling muligheten til å prøve seg i enkle stryk i Stryneelva. Selvsagt under kyndig veiledning fra flere eksperter. 

Elvepadling kan du prøve: 
Fredag fra 18.00 - 21.00 
Lørdag 17.00 - 20.00

Pris: gratis!

Har du egen elvekajakk, så kan du sjekke ut disse padleelvene som er i nærheten av Stryn:

- Stryneelva
Mange fine stryk, og det er lett å finne start- og stoppested da elva stort sett renner langs veien. Starter ved utløpet fra Oppstrynsvatnet og munner ut i Strynebukta i Nordfjord ved kommunesenteret Stryn sentrum. Ca 20 minutters kjøring fra Folven Camping. 

- Horndøla
I følge Fri Flyt sitt elvekajakk-alibi, Tore Meirik, en av Norges feteste padleelver. Ligger i Hornindal kommune, ca 50 minutters kjøring unna Folven Camping. Se film fra Horndøla her.

- Jølstra
Starter ved Vassenden i enden av Jølstravatnet i øst og munner ut i Førdefjorden i vest. Ligger i Førde kommune, ca 2 timer og 15 minutters kjøring fra Folven Camping. 

- Langedalselva
Ligger i Stranda kommune, ca én times kjøring unna Folven Camping.