Har du spørsmål knyttet til de guidede toppturene? Kontakt sjefsguide Oscar Almgren på oscar@uteguiden.com

Salg av aktiviteter for Strynefestivalen 2018 åpner 14. februar.

Alle guidede toppturer koster 500kr

TOPPTUR TIL BLÅTIND (LETT)
Blåtind er grensefjell mellom Møre & Romdal og Sogn & Fjordane, og har enkel tilkomst fra Djupvasshytta ved Geiranger. En kan gå en direkte rute mot toppen eller eventuelt via ryggen fra øst og krysse breen. Samkjøring i private biler.
Utstyr som kreves: Sekk, spade, søker, mat og drikke.

TOPPTUR TIL SÆTRESKARSFJELLET  (LETT)
Sætreskarsfjellet er en klassiker tidligt på sesongen i Stryn. Vi kjører opp mot Strynefjellet og parkerer mellom tunnelene ved Græsdalen. Vi starter på 870 moh og toppen er 1604 moh. Jevn og relativt bratt stiging til topps. Muligheter for å ta flere turer hvis en har lyst til det. 

Utstyr som kreves: Sekk, spade, søker, mat og drikke.

TOPPTUR TIL MIDTSTOLSHYRNA (MIDDELS) 

Snøsikkert og morsomt fjell i dramatiske omgivelser. Midtstolhyrna er det høyeste punktet på fjellryggen som skiller Skjerdingsdalen fra Glomsdalen. Den 1771 meter høye toppen er et meget spektakulært utsiktspunkt! Turen starter på 600 meter og går i en østvendt dalformasjon. Samkjøring i private biler.
Utstyr som kreves: Sekk, spade, søker, mat og drikke.

TOPPTUR TIL RAUDNOVA
Raudnova, parkering på samme plassen som Sætreskarsfjellet. Slakare stiging innover mot toppen og mer ”moderat” nedkjøring. Toppen er 1664 moh. Samkjøring i private biler.
Utstyr som kreves: sekk, spade, søker, mat og drikke. 

 

TOPPTUR TIL SKÅLA (MIDDELS)

En av de lengste sammenhengende unnabakkene i landet. Skåla troner høyt over Loen og er en av de mer prominente toppene i området. Den ligger i enden av en rygg som er forbundet med Jostedalsbreen og er et svært populært utferdsmål om sommeren. Vinterstid og på vårparten byr fjellet på nydelig skikjøring med perfekt helning og stor boltreplass. Samkjøring i private biler.
Utstyr som kreves: Sekk, spade, søker, mat og drikke.

TOPPTURKURS 
Dette er for deg som har lite erfaring med topptur, men som ønsker å lære mer om både oppturen og nedturen. Det blir heisbaserte enkle turer, og programmet passer for både ski og brettkjørere.
Utstyr som kreves: Ski/brett med gåfunksjon, feller, mat og drikke.

FRIKJØRINGSKURS FOR JENTER MED IVRIG (200KR) 
Vil du lære deg frikjøring fra de beste av de beste? Jentene fra Ivrig jentecamper tar turen til Stryn for å ta med jentene på en lærerik frikjøringsopplevelse. Kurset vil fokusere på sikker ferdsel i vinterfjellet, og i tillegg vil de snakke om å bruke terrenget til din fordel, både med tanke på skred og linjevalg. Du vil også lære noen teknikker for å droppe skavler, posisjonsteknikk og svingteknikk. Prisen inkluderer ikke eventuelt heiskort.