Påmelding til guidede turer og kurs for Strynefestivalen 2019 åpner samtidig med det ordinære billettsalget, 20. februar klokken 10.00.

Har du spørsmål knyttet til introkurs i havkajakk? Kontakt kajakkinstruktør Jonas Løøv på jonas.loeoev@gmail.com

Introkurs havkajakk 

Om du aldri har prøvd havkajakk før, eller du er en erfaren padler så vil kajakkpadling på Stryn garantert falle i smak. I år arrangerer vi et kurs som er ment for å lære deg det aller mest grunnleggende om å padle havkajakk. Kurset tar for seg sikkerhet, padleteknikk og demonstrasjon av redning. 

Utstyr og mat:
Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på at det kan blåse kaldt ned fra fjellet og at vannet er iskaldt.Ta med:- Litt lett mat å putte i munnen når det blir anledning og vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet).
- 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utenpå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, eller mulighet til å få låne det, er det enda bedre).
- Ta med deg klesskift slik at du holder deg varm under hele kurset om du velter tidlig og må skifte.
- Ta også gjerne med lue, votter, solbriller, håndkle og badetøy, avhengig av luft- og vanntemperatur.
- Vi anbefaler å pakke alt av utstyr du eventuelt vil ha med i kajakken i vanntette pakksekker. Doble søppelposer kan gå an, men regn da med at noe av utstyret blir vått.

Pris: 300kr

Ønsker du våtkort med oblat for gjennomført introduksjonskurs så kommer dette i tillegg på 100,- per kort. Dette betales til kursholderen.

Se film fra havkajakkurset under Strynefestivalen 2015 her:

Elvepadling
Norges råeste padlebutikk, Strie Strømmer stiller med demobåter for deg som vil låne båt og prøve en av de fantastiske padleelvene i området på egen hånd. I tillegg får de som ikke har prøvd elvepadling muligheten til å prøve seg i enkle stryk i Stryneelva. Selvsagt under kyndig veiledning fra flere eksperter. 

Elvepadling kan du prøve: 
fredag fra 18.00 - 21.00 
lørdag 17.00 - 20.00

Pris: gratis!

Har du egen elvekajakk, så kan du sjekke ut disse padleelvene som er i nærheten av Stryn:

- Stryneelva
Mange fine stryk, og det er lett å finne start- og stoppested da elva stort sett renner langs veien. Starter ved utløpet fra Oppstrynsvatnet og munner ut i Strynebukta i Nordfjord ved kommunesenteret Stryn sentrum. Ca 20 minutters kjøring fra Folven Camping. 

- Horndøla
I følge Fri Flyt sitt elvekajakk-alibi, Tore Meirik, en av Norges feteste padleelver. Ligger i Hornindal kommune, ca 50 minutters kjøring unna Folven Camping. Se film fra Horndøla her.

- Jølstra
Starter ved Vassenden i enden av Jølstravatnet i øst og munner ut i Førdefjorden i vest. Ligger i Førde kommune, ca 2 timer og 15 minutters kjøring fra Folven Camping. 

- Langedalselva
Ligger i Stranda kommune, ca én times kjøring unna Folven Camping.